RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Eindvoorstelling dansschool in rook op door brand IJsselstein: "Explosies in de coulissen te horen"

1/2
IJSSELSTEIN - Het was flink schrikken voor vele tientallen kinderen van dansschool Infinitum Dance, gisteren. Terwijl ze op het podium van het Fulcotheater in IJsselstein hun eindvoorstelling dansen, vliegt naast het theater een vrachtwagen in brand.††

"We hadden tijdens de voorstelling al door dat er buiten iets aan de hand was", zegt Maresja†de Goei van de dansschool. In de coulissen†hing ineens een brandlucht,†dus werd buiten een kijkje genomen. "We zagen dat 25 meter verderop een vrachtwagen in brand stond. Maar dat liep nog niet echt uit de hand, dus de show ging door."

Vanuit de coulissen kon je de explosies horen"
Maresja de Goei

Niet veel later blijkt het toch mis. "Ik hoorde in de zaal een ontzettende knal en hoorde een paar seconden later in m'n oortje: nu stilleggen, iedereen de zaal uit." De kindjes, die al†gewaarschuwd waren klaar te staan, werden meteen†naar buiten begeleid. "Het was natuurlijk erg schrikken, vooral voor de kindjes zelf. Want in de gang, vanuit de coulissen, kon je de explosies horen", zegt De Goei.


"ONTZETTEND SNEU"

Alle kinderen, meer dan 150 in totaal, weten veilig buiten te komen. "De kinderen waren al buiten voordat de ouders uit de zaal waren. Dat is natuurlijk heel heftig voor de ouders omdat die denken: mijn kind is in†dat pand. Maar buiten konden de ouders gelukkig meteen naar hun kind."

Ondanks de schrik voor de kinderen en hun ouders, verloopt de ontruiming van de†honderden mensen in het theater zonder problemen. Maar de dansvoorstelling blijkt definitief niet door te kunnen gaan. "Het is natuurlijk ontzettend sneu voor dat groepje dat heerlijk stond te dansen in de spotlight, dat waren kleine meisjes.†En in ťťn keer word je van het podium gehaald en heb je geen idee wat er gebeurt."

SHOWS LATER ALSNOG UITVOEREN

Naast de twee shows van gisteren, kunnen ook de twee shows die voor vandaag gepland stonden niet doorgaan. "Het is echt je afscheid van het seizoen, je laat zien wat je geleerd hebt. Dat dat dan zo afgesloten wordt,†is†zuur voor zowel de organisatie als voor de kinderen."

Het staat dan ook vast dat de eindvoorstelling op een later moment alsnog uitgevoerd zal worden. "De show staat en die moeten we gewoon doen. En dat gaan we ook zeker doen, alleen op een ander moment." Wanneer dat zal zijn, is nog niet bekend. Dat moet nog worden besproken met het theater.


SPULLETJES OPHALEN

Vandaag staat in elk geval in het teken van opruimen. "Alle spulletjes liggen nog in het theater", zegt De Goei. "We mochten gisteren uiteindelijk met een paar groepjes naar de grote kleedkamer om wat spulletjes te pakken. Knuffelbeestjes die ze hadden meegenomen bijvoorbeeld."

De rest wordt vandaag onder begeleiding van de brandweer opgehaald. "We gaan nu met een vrachtwagen naar het theater. Om al het decor en de kostuums op te halen en om alle spulletjes die daar zijn achtergebleven ook in te pakken. Die mogen ze vanmiddag op de dansschool weer komen uitzoeken en ophalen."

 Van de vrachtwagen is weinig meer over Van de vrachtwagen is weinig meer over | Foto: J. Leijnse


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht