Bij wildvreemden in de tuin genieten van muziek tijdens Struinen in de Tuinen

© RTV Utrecht / Dennis van Ommeren
WOERDEN - Tientallen tuinen in Woerden zijn vandaag omgetoverd tot tijdelijk openluchttheater tijdens Struinen in de Tuinen. Het was voor het eerst dat het evenement in Woerden gehouden werd.
In totaal stelden 46 inwoners van Woerden hun tuin beschikbaar voor 138 optredens. Zowel nieuw talent als gevestigde namen lieten er hun muzikale kunsten horen.
Struinen in de Tuinen voor het eerst ook in Woerden

INTIEM

Eén van hen is singer-songwriter Willemijn May. "Ik vond het heel erg leuk!", zegt zij. "En wat een opkomst!" Dat zij gewoon in iemands achtertuin optreedt, maakt haar niks uit. "Dat maakt het juist leuk en afwisselend. Ik blijf het ook leuk vinden om ook dat intieme te hebben."
Op de vraag wat ze zou doen als ze moest kiezen tussen Tivoli en een achtertuin, vindt ze het dan ook lastig antwoord geven. "Nu maak je het me wel heel moeilijk hè?! Ik vind het allebei helemaal te gek. Natuurlijk droom ik ook van een volle ZiggoDome, maar ik vind dit klein en intieme ook heel fijn. Dan zie je de reacties van de mensen ook veel beter. Dan voel je meer wat ze er van vinden."

"ZE GAAN OOK WEER WEG"

May trad vandaag op in de tuin van Cindy de Goeij, die haar huis openstelde voor bekende én onbekende mensen. "Ik vind het niet echt spannend. Ik vond het vanmorgen spannend omdat ik nog van alles moest regelen, maar het feit dat er allerlei mensen in m'n tuin rondlopen vind ik prima! Let it go! Ze gaan ook weer weg!", zegt ze.
"We hebben er ook een makkelijk huis voor, dus ik hoef ook niet bang te zijn dat mensen naar boven gaan. Nee, prima. Laat de mensen lekker genieten van een optreden. Leuk!"
© RTV Utrecht / Dennis van Ommeren

LOOPROUTES

Ook in Amersfoort en Utrecht werd het tuinenfestival vandaag georganiseerd. Per tuin treedt één artiest op, die drie keer een half uur speelt. De organisatie heeft looproutes uitgestippeld voor bezoekers zodat ze meerdere optredens kunnen bijwonen.
De organisatie wil met het evenement de wijken gezelliger maken en lokale acts een podium geven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.