IJsselstein verzet zich tegen komst windmolens polders Rijnenburg en Reijerscop

© RTV Utrecht / Caroline Geijsman
IJSSELSTEIN - De gemeenteraad van IJsselstein verzet zich tegen de komst van windmolens aan de grens van de gemeente. In een motie die is aangenomen door de raad, wordt het college opgeroepen een brief te sturen naar Utrecht met de mededeling dat IJsselstein de windmolens niet wil hebben.
De gemeente Utrecht wil in de polders Rijnenburg en Reijerscop duurzame energie gaan opwekken met windmolens. Daarbij wordt gedacht aan windturbines van meer dan 200 meter hoog. Maar tegen de plannen is veel verzet. Omwonenden begonnen een petitie en ook Nieuwegein beklaagde zich over de gang van zaken.

"OVERLAST ONVERMIJDELIJK"

De raad van IJsselstein laat nu weten dat de duurzame plannen niet het probleem zijn, maar dat windmolens niet op hun plaats zijn in het polderlandschap. "Windmolens zullen van grote invloed zijn op IJsselstein en haar inwoners, overlast is onvermijdelijk", zegt raadslid Van Rooijen van de VVD.
Hij wijst daarbij op geluidsoverlast en horizonvervuiling. "Dat is onnodig als je er ook zonnepanelen kan neerleggen. De zonnepanelen kunnen bij de bouw van woningen direct op het dak gelegd worden. Dat is pas duurzaam!"
Het college van IJsselstein heeft de opdracht gekregen om binnen zes weken met een brief aan het college van Utrecht te komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.