"Snelheid omlaag op Rondweg-Oost in Veenendaal"

© Google Streetview
VEENENDAAL - Meerdere fracties in Provinciale Staten zijn voor een verlaging van de maximumsnelheid op de Rondweg-Oost in Veenendaal.
Vandaag is er een debat over de rondweg. Er wordt gesproken over het verbreden van de rondweg naar twee keer twee rijstroken. Gedeputeerde Dennis Straat: "De Rondweg-Oost Veenendaal is een van de belangrijkste knelpunten in de provincie. Samen met de gemeente Veenendaal willen we dat aanpakken. Door de keuze voor deze variant zetten we een belangrijke stap in het verbeteren van de doorstroming en dragen we bij aan het bereikbaar en leefbaar houden van een belangrijke kern in de provincie."
GroenLinks, D66 en PvdA zien meer in de snelheidsverlaging, in combinatie met aanvullende maatregelen, zoals het stimuleren van de fiets en het openbaar vervoer. GL-Statenlid Huib van Essen: "Het plan dat nu voorligt gaat uit van verbreding en verdieping bij een kruispunt. Dat leidt wel tot betere doorstroming, maar heeft ook nadelen. De luchtkwaliteit verslechtert en de verbreding zal veel extra verkeer trekken. Daarbij komt dat we het niet zien zitten als deze weg een zware transportas wordt tussen de A12 en A15."
Van Essen denkt aan creatievere oplossingen. "Bijvoorbeeld door elektrische fietsen met korting aan te bieden, maar ook het verlagen maximumsnelheid is een goede optie. Je zou al meteen van 80 naar 60 kilometer per uur kunnen Dat heeft op korte termijn invloed op de gezondheid van bewoners."
"Snelheid omlaag op Rondweg-Oost Veenendaal"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.