Echt waar: morgen kans op gladheid

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Morgen valt voor het eerst sinds lange tijd regen en dat kan leiden tot gladde wegen, waarschuwt Weeronline. 
Doordat het wekenlang droog is geweest zijn de wegen vervuild. Veel wegen hebben een zwarte aanslag, veroorzaakt door onder meer olie en rubber. "Zodra de wegen goed nat worden kan dit een glad filmlaagje vormen op het wegdek. Vooral motorrijders en fietsers doen er goed aan om voorzichtig te zijn in de bochten", stelt Jaco van Weezel van Weeronline.
Zeer lokaal kan vandaag al een klein beetje regen of motregen vallen, maar de wegen worden daarvan waarschijnlijk niet nat genoeg om gladheid te veroorzaken. Morgen valt in de ochtend vooral in het noorden, midden en oosten wat regen. 's Middags wordt het in het noorden grotendeels droog en regent het vooral in het midden, zuiden en oosten.

DROOGTE

Wie hoopt dat de regen van morgen een einde maakt aan de droogte, komt bedrogen uit. Op de meeste plaatsen valt slechts een paar millimeter. In het oosten valt plaatselijk circa 5 millimeter. "Na morgen is het bovendien weer langdurig droog. Pas na het komende weekend is er weer kans op een enkele bui. Neerslaghoeveelheden die een einde aan de droogte kunnen maken worden vooralsnog niet verwacht", aldus Weeronline.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.