RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

GVVV: "Om half 4 aftrappen kost teveel kantine-omzet"

1/2
VEENENDAAL - GVVV wil de thuiswedstrijden in de Tweede divisie volgend seizoenop zaterdagmiddag om 14.30 uur spelen en niet om 15.30 uur, zoals de KNVB heeft vastgesteld. De supporters van de Veenendaalse club hebben een grote voorkeur voor dat, traditionele, aanvangstijdtip. Vorig seizoen bleek uitcijfers al dat het aanvangstijdstip van 15.30 uur negatieve effecten had op de inkomsten van de club.

Als je om half 4 aftrapt gaat iedereen na de wedstrijd meteen naar huis om te eten"
Bestuurslid Loek Budding

KANTINE
Het is overigens niet zo dat GVVVbij duels die om 15.30 uur beginnen mindertoeschouwers trekt, stelt bestuurslid Loek Budding. "Wij draaien vooral minder kantine-omzet", aldus Budding. "En dat is heel simpel te verklaren. Als je omhalf 3 aftrapt, ben je om half 5 klaar en gaan de mensen nog even de kantine in. Als je om half 4 aftrapt gaat iedereen na de wedstrijd meteen naar huis om te eten."

GVVV speelde daarom afgelopen voorjaar al een aantalthuisduels om 14.30 uur. De KNVB staat dat toe, mits de tegenstander ook akkoord is.De Veenendaalse club heeft daarom opnieuwalle clubs in de Tweede divisie benaderd met de vraag of zij hun wedstrijd bij GVVV om 14.30 uurwillen spelen. De verwachting is dat de negen zaterdagclubs daar zonder problemen mee instemmen.

FOX
Mochttv zenderFOX Sports besluiten een thuiswedstrijd van GVVV liveuit te zenden, dan wordt er wel om 15.30 uur afgetrapt.De club hecht veel waarde aan de exposure voor sponsoren die met een live-uitzending gepaard gaat.

 Budding: ook al door andere clubs benaderd Budding: ook al door andere clubs benaderd | Foto: Geert Lommers/GVVV

Budding stelt dat GVVV ook al doorandere clubs is benaderd om uitwedstrijden om 14.30 of 15.00 uur te spelen.IJsselmeervogels laat desgevraagd weten te opteren voor het traditionele aanvangstijdstip van 15.00 uur. Wat buurman wilis nog niet bekend.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -