RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht ziet geen nieuwe IS-uitreizigers

UTRECHT - Voor zover bekend zijn dit jaar geen mensen uit Utrecht naar SyriŽ en omstreken vertrokken om te vechten voor IS. Wel is er ťťn geval bijgekomen van wie bekend is dat die persoon in het kalifaat is geweest. Dat meldt de gemeente Utrecht.

Utrecht Zijn We Samen is de naam van het programma dat radicalisering in de gemeente moet tegen gaan. In een tussenrapportage informeert de gemeente de raad onder meer over hoeveel Utrechters er naar SyriŽ zijn vertrokken en hoeveel er zijn teruggekeerd.

TERUGGEKEERD
Het aantal bij de gemeente bekende mensen dat uit de gebieden van IS is teruggekeerd staat op tien. Eind vorig jaar waren er†negen terugkeerders bekend. Drie mensen die in Utrecht wonen wilden vertrekken, maar werden tegengehouden. Zes Utrechters zijn geradicaliseerd, maar hebben voor zover bekend geen reisplannen. Het aantal Utrechters dat in de strijd voor IS†is gesneuveld staat nog altijd op drie.

In het rapport gaat de gemeente verder uitgebreid in op alle maatregelen die er worden getroffen om ervoor†te zorgen dat jongeren niet radicaliseren. Zo lopen er op basisscholen projecten om kinderen te leren dat er verschillen bestaan tussen religies, culturen en seksualiteit.

TRAINING
Ook krijgen ouders les in het herkennen van tekenen van radicalisering. Zo'n†veertig†vaders en moeders volgden zo'n meerdaagse training.

Daarnaast begeleiden zogenoemde job coaches jongeren. Op dit moment krijgen 21 jongeren begeleiding, van wie er 13 een baan hebben of aan een studie bezig zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -