Opleidingsmanager Nederlandse Popacademie schrijft boek over probleemjeugd

© BigBusinessPublishers
UTRECHT - Ad de Jong, oprichter van de 'culturele broedplaats' NUtrecht, heeft een boek geschreven om docenten te helpen effectiever met probleemjongeren om te gaan. Deze week is zijn boek 'Woef woef en nu je bek houden' gepresenteerd.
De Jong is de voormalig opleidingsmanager van de Nederlandse Popacademie in Utrecht. In zijn boek schrijft hij dat docenten studenten op een hele andere manier moeten benaderen. In plaats van alleen maar regels te stellen, zouden ze als coach leerlingen moeten helpen hun passie te realiseren.
Ik denk dat veel mensen Ad zien als een een goeie ouwe zeikerd die ff komt vertellen hoe het moet en je dan weer je gang laat gaan
Steve Kerssens
Steve Kerssens, oud-leerling van De Jong, kan die aanpak wel waarderen. Hij begon ooit op de mbo Pop Academie in Utrecht en is nu doorgestroomd naar de prestigieuze Rockacademie in Tilburg.
Mede dankzij De Jongs coaching is hij zekerder van zijn zaak en kan hij beter met zijn eigen tekortkomingen omgaan. "Ik denk dat veel mensen Ad zien als een goeie ouwe zeikerd die ff komt vertellen hoe het moet en je dan weer je gang laat gaan. Hij laat je nadenken over hoe je in het leven staat en hoe je verder zou kunnen komen."
De schrijver hoopt met zijn boek veel medewerkers in het onderwijs te gaan helpen. "Want iedereen kan het leren."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.