RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Naomi moet invalidenwagentje inleveren: "Ik raak mijn zelfstandigheid kwijt"

1/2
BREUKELEN - Naomi Vervaart uit Breukelen dreigt haar invalidenvoertuig waar ze aljaren in rijdt, kwijt te raken. Het UWV stelde het autootjealtijd beschikbaar, maar Naomiwoont volgens de uitkeringsinstantie te dicht bij haar werk en moet haar 'Canta' nu inleveren. Zekan het autootje wel kopen voor een paar duizend euro, maar dat geld heeft ze niet.

"Ik snap het niet", zegt Naomi. "Ik heb jarenlang netjes aangegeven waar ik woonen werk. De afgelopenjaren is mijn situatie niet gewijzigd. Ik maak cht heel veel gebruik van mijn auto. Ik heb 'm gewoon nodig!"

Als mijn Canta er niet meer is, kom ik niet zo snel mijn huis meer uit"
Naomi Vervaart

VRIJHEID
Naomi gebruikt het 45 kilometerwagentje niet alleen om dagelijksnaar haar werk te rijden. Ze gaat er ook mee naar vrienden of de fysiotherapeut. "Ik heb er zoveel plezier van. Het geeft me vrijheid en zelfstandigheid. Als mijn Canta er niet meer is, kom ik niet zo snel mijn huis meer uit."

BUSHALTE
De 27-jarige vrouw uit Breukelen maakt al jaren gebruik van het autootje. Eerst om naar haar studie te komen, daarna voor haar werk in Utrecht. Sinds twee jaar werkt ze bij de Nyenrode Universiteit, 2 km van haar huis.

Uitkeringsinstantie UWV vindt dat een te korte afstand enzegt dat Naomi zelf voor vervoer moet zorgen. Naomi: "De bushalteis nog best ver wegvan mijn huis. Dus dan moet ik daar helemaal met mijn rolstoel heen. Dat is zwaar, geen optie dus."

Tekst gaat verder onder de video.

Naomi moet haar invalidenwagentje inleveren


BEZWAARPROCEDURE
Het UWV zegt op dit moment niet te kunnen reageren omdat Naomi inmiddels een bezwaarprocedure isgestart.Wel laat de uitkeringsinstantie weten: "UWV zorgt altijd voor een zorgvuldige afweging van de omstandigheden zoals de persoonlijke situatie, voorwaarden en regelingen die gelden bij de behandeling van de mogelijkheden van een hulpmiddel".

Het is nu duimen draaien voor Naomi. Wanneer het UWV haar Canta komt halen weet ze niet precies. Ze kan het autootje hoe dan ook niet missen:"Ik ben veel zelfstandig geworden door het gebruik van de Canta. Ik wil hem cht niet kwijt. Echt niet."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -