Kort Nieuws: Man neergestoken om drugs

REGIO - In de Utrechtse binnenstad is een man neergestoken. De 38-jarige man had gisteravond op de Voorstraat ruzie gekregen met een 44-jarige man, waarschijnlijk over drugs. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn 44-jarige belager uit Almere zit vast.
* Een 20-jarige Utrechter is opgepakt voor het stelen van een snorfiets. Die zou hij hebben afgepakt van de 18-jarige eigenaresse, omdat zij hem weigerde naar huis te brengen. De twee kregen bonje in een speeltuintje in Zebraspoor. De vrouw ging er vandoor, maar de man kwam haar vervolgens thuis opzoeken. Daar vernielde hij een ruit en nam de fiets mee.
* In Driebergen-Rijssenburg is een meisje op de fiets gewond geraakt na een botsing met een auto. De 17-jarige Driebergse reed op de Hoofdstraat en zag te laat dat er een auto op het fietspad stond. De bestuurder daarvan was net de uitrit afgekomen en was uitgestapt om het hek te sluiten. Het meisje liep door de botsing een hersenschudding op.
* Een vrouw die in Amersfoort op haar bus stond te wachten is donderdag overvallen door twee mannen. Het tweetal trok een tas van haar schouder, waarop de vrouw vluchtte. Ze deed later aangifte. De politie zoekt getuigen
* In Soest kunnen senioren binnenkort gratis met de bus. Het gaat om een proef waarmee de gemeente ervoor wil zorgen dat 65-plussers er vaker op uit gaan. Alle inwoners van Soest van 65 en ouder krijgen eind van de maand een speciaal vervoerspasje in de bus. De proef begint volgende maand en duurt een half jaar.
* In Baambrugge is maandagmorgen vroeg een auto te water geraakt. Toen duikers van de brandweer ter plaatse kwamen, was er niemand meer in de auto. De bestuurder was inmiddels elders opgevangen. Hoe de man met zijn auto in het water terecht is gekomen, is nog niet niet bekend. De politie vermoedt dat er alchohol in het spel is.
* Deze week worden op verschillende plaatsen langs provinciale wegen in Utrecht bomen gekapt. De reden voor de kap is het gevaar van vallende takken en de slechte staat van de wortels van een aantal bomen. In totaal worden 56 bomen geveld. De provincie heeft beloofd nieuwe, gezonde bomen terug te planten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.