Amin M. krijgt levenslang in zaak Nemeth

UTRECHT/SALE - Amin M. is tot levenslang veroordeeld voor de moord op Ilona Nemeth. Dat heeft de rechter in Marokko woensdagavond in hoger beroep bepaald.
Volgens de rechter heeftt Amin M. Nemeth verkracht en vermoord. In 2004 verdween de Utrechtse op weg naar haar werk. Een jaar later werd haar stoffelijk overschot gevonden. Ze lag begraven in een groenstrook in de buurt van station Overvecht in Utrecht.
Direct na de vondst vluchtte M. naar Marokko, maar daar werd hij opgepakt. M. heeft altijd ontkent Nemeth te hebben verkracht en vermoord. Hij heeft altijd gezegd wakker te zijn geworden naast het lijk en het toen begraven heeft.
In eerste instantie was al de doodstraf geeist, maar die wordt in Marokko niet meer ten uitvoer gebracht.
De advocaten van Amin M. stelden dat de Nederlandse politie regels had overtreden bij de uitvoering van het onderzoek en de overdracht van het dossier. Zij vroegen de rechters twee getuigen opnieuw op te
roepen van wie de verklaringen in het Nederlandse strafdossier zaten.
Ook wilden zij rechercheurs en forensisch onderzoekers horen die bij het onderzoek betrokken waren. Het verzoek werd afgewezen. Bij de rechtszittingen in Sale was een delegatie aanwezig van de
Nederlandse politie die het onderzoek uitvoerde. De aanwezige rechercheurs toonden zich tevreden over het vonnis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.