Gemeentefusie definitief: Eerste Kamer stemt in met Vijfheerenlanden

© RTV Utrecht
VIANEN - De Eerste Kamer heeft vanavond ingestemd met de fusie van de gemeentes Vianen, Zederik en Leerdam. Daarmee is de allerlaatste stap gezet in de eenwording van de gemeente Vijfheerenlanden.
De stemming in politiek Den Haag werd live gevolgd in de gemeenteraad van Vianen. Na de raadsvergadering bleven de raadsleden en de burgemeester en wethouders in het gemeentehuis om de Eerste Kamer te volgen.
Raadsleden in Vianen kijken naar de stemming voor Vijfheerenlanden
Raadsleden in Vianen kijken naar de stemming voor Vijfheerenlanden © RTV Utrecht
In april stemde de Tweede Kamer al in met de komst van Vijfheerenlanden. De nieuwe gemeente gaat bij de provincie Utrecht horen. Aangezien Zederik en Leerdam nu nog bij Zuid-Holland horen, wordt de provincie Utrecht dus een stukje groter.

ANDERE AGENDAPUNTEN

De Vianense gemeenteraad besprak vanavond ook nog een aantal actuele onderwerpen. Zo zette de VVD het onderwerp telefonische bereikbaarheid op de agenda. Het gemeentehuis kampt al een tijdje met technische problemen waardoor burgers moeilijk kunnen inbellen. Volgens burgemeester Wim Groeneweg komt dat door problemen met software en wordt de schade verhaald op KPN.

NIEUWE WETHOUDER

Ook was het een bijzondere avond voor Harry van Tilburg. Hij werd geïnstalleerd als nieuwe wethouder. Die functie gaat hij dus niet lang bekleden: tot de gemeentefusie op 1 januari 2019. Van Tilburg volgt André Landwehr op, die wethouder is geworden in De Bilt.
[Item:1682160|Vijfheerenlanden komt er: wat moet er nog gebeuren?]

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.