RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrecht trekt eropuit: topdrukte bij caravanstallingen

1/3
PROVINCIE UTRECHT - Komend weekend begint de zomervakantie, dus het is een drukte van jewelste bij de caravanstallingen in de provincie. Mensen trekken massaal met hun huis op wielen naar het zuiden.

Bij caravanstalling Stichtse Vecht in Maarssen zijn ze van vroeg tot laat bezig om de campers, caravans en vouwwagens klaar te zetten voor de eigenaren.

"Het is hier een oud tuinbouwgebied", legt ondernemer Ronald Verheul uit. "Vroeger hadden we de veiling op Laagraven, maar die is weggegaan. Daardoor zijn ook steeds meer tuinbouwers gestopt. Die kassen moeten toch een invulling hebben, dus zijn ze allemaal een caravanstalling begonnen. Hier stond vroeger selderie te groeien. Nu liggen er betonplaten en daar zetten we de caravans op."

Eén van de caravanhouders komt net zijn mobiele vakantiehuis ophalen. Hij is lyrisch over zijn wagen. "Je bent vrij om overal heen te gaan, waar plaats is zet je hem neer. Bevalt het niet, dan zoek je een andere camping op."

Toch zijn er in de provincie Utrecht relatief weinig mensen met een caravan of camper, zo bleek eerder deze week uit cijfers van brancheorganisaties BOVAG in Bunnik en Kampeer en Caravan Industrie (KCI). Slechts 1 op de 13 gezinnen heeft een caravan, voor wat betreft campers is dit zelfs 1 op de ruim 50 huishoudens.

Verslaggever Robert Jan Booij bij de caravanstalling in Maarssen


Verslaggever Robert Jan Booij bij de caravanstalling in Maarssen, vervolg


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht