Dode gevonden in Utrechts studentenhuis

© Koen Laureij
UTRECHT - In een huis aan de Bosboomstraat in Utrecht is vanmiddag een dode gevonden. Omstanders melden dat het om een jonge vrouw gaat. In de woning tegenover het Diakonessenhuis wonen voornamelijk jonge studentes.
De politie werd rond het middaguur gealarmeerd. Het betreft een woning boven horecagelegenheid Klein Parijs en cafetaria Jolide. Er zijn veel rechercheurs aanwezig en zij hebben grote witte schermen geplaatst om de woning af te schermen.
Een buurman vertelt aan RTV Utrecht dat de vrouw hoogstwaarschijnlijk om het leven is gebracht door haar ex-vriend, die al weken stalkgedrag vertoonde. Lees hier zijn verhaal.
"We zijn druk bezig met het vaststellen van de doodsoorzaak", zegt een politiewoordvoerder rond 14.30 uur tegen RTV Utrecht. "Het kan nog wel even duren voordat er meer duidelijk is."
De recherche is ter plaatse voor forensisch onderzoek. Een mobiele unit van de forensische opsporing is zojuist opgebouwd. De politie houdt rekening met een misdrijf, maar sluit andere scenario's ook niet uit.
Verslaggever Mark van der Wel vertelt op Radio M Utrecht over het politieonderzoek.
De recherche is ter plaatse voor forensisch onderzoek.
De recherche is ter plaatse voor forensisch onderzoek. © Koen Laureij
Over de identiteit heeft de politie nog niets bekendgemaakt.
Groot politie-onderzoek bij woning Utrecht na vondst dode
Politieonderzoek bij het studentenhuis aan de Bosboomstraat.
Politieonderzoek bij het studentenhuis aan de Bosboomstraat. © RTV Utrecht / Mark van der Wel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.