Steenrijke vastgoedmagnaat wil invalidenwagentje voor Naomi kopen

© RTV Utrecht
BREUKELEN - Een steenrijke vastgoedmagnaat uit Brabant heeft zich gemeld als geldschieter voor het invalidenwagentje van Naomi uit Breukelen. De 27-jarige vrouw maakt al jaren gebruik van het autootje en dreigt het kwijt te raken.
Het UWV stelde het autootje altijd beschikbaar, maar Naomi woont volgens de uitkeringsinstantie te dicht bij haar werk en moet haar 'Canta' nu inleveren. Ze kan het autootje wel kopen, maar dat geld heeft ze niet.
Vastgoedondernemer Gerard van der Horst uit Fijnaart heeft dat geld wel en wil haar graag helpen. "Ik zag daar een jongedame die zo, naar mijn beleving, enthousiast in het leven staat en toen ik las dat zij dat autootje dus terug moest geven en dat daar allerlei perikelen achter schuilgaan, toen dacht ik, misschien kan ik wel helpen door dat autootje beschikbaar te maken."
Naomi vindt het fantastisch dat hij het autootje voor haar zou willen kopen: "Het is echt hartverwarmend om te horen. Ook dat iedereen zo meedenkt, dat doet me heel veel. Ik ben er helemaal beduusd van, van alle aandacht vandaag."

LIEFHEBBER

Zelf houdt Van der Horst ook erg van auto's. Maar een heel andere soort: dure sportauto's. "Ik zou bijna durven zeggen, het heeft er misschien wel iets mee te maken. Maar de vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op. Het gaat me er vooral om iemand gewoon weer mobiliteit te kunnen bieden."

STICHTING

Het is overigens niet de eerste keer dat hij met een soortgelijk wagentje helpt: "Ik heb een stichting waarmee ik weleens vaker wat mensen help", vertelt hij. "En dit is overigens niet de eerste Canta die ik koop, ook voor een jongen uit Wassenaar heb ik dit al eens gedaan."
Op internet is overigens ook een doneeractie gestart voor Naomi, op initiatief van de PVV Stichtse Vecht. Daar hebben zich tot nu toe zeven donateurs gemeld, die samen goed zijn voor 85 euro.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.