Buurman dode studente: "Ze is omgebracht door haar stalkende ex-vriend"

© Michiel van Beers
UTRECHT - De overleden studente in Utrecht is om het leven gebracht door haar ex-vriend. Dat zegt snackbar-eigenaar Roy van Leeuwen, wiens zaak onder het huis zit waar de dode vrouw is gevonden. De ex zou haar bedreigd hebben nadat de relatie stopte.
Op foto's van een arrestatie in Nieuwegein herkent Roy van snackbar Jolidé de auto van de jongen met wie de jonge vrouw een relatie had. Hij is naar eigen zeggen honderd procent zeker dat het om dezelfde wagen gaat. De politie kan nog niet bevestigen dat de in Nieuwegein aangehouden man inderdaad verantwoordelijk wordt gehouden voor de dood van de studente.

GESTALKT

"Sinds een weekje of twee is het over", vertelt Roy aan RTV Utrecht. "Sindsdien is ze lastiggevallen. Hij bleef haar stalken. Hij kwam hier iedere dag een patatje halen om haar toch even te zien. Naar ons toe was hij superlief, maar naar haar bedreigend. Hij is zelfs een keer op haar balkon geklommen en de politie is al een paar keer aan de deur geweest."

POLITIE BEVESTIGT NIET

In het huis werd rond het middaguur het lichaam van de vrouw gevonden. De politie heeft nog niet bevestigd dat er sprake is van een misdrijf. Desondanks lijkt het er wel op dat er sprake is van opzet. Rechercheurs met witte pakken aan doen al lang onderzoek en hebben witte schermen neergezet om omstanders op afstand te houden.
Snackbar-eigenaar Roy kent de overleden studente goed: "Een hele lieve meid."
Roy omschrijft de overleden vrouw als "een heel spontane en lieve meid". Ze studeerde nog en woonde samen met andere vrouwen in het huis aan de Bosboomstraat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.