RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Wie maakt de kringloopwinkel los? 61 trouwjurken te vergeven

1/3
AMERONGEN - Het lijkt wel een sprookje. Je krijgt tientallen spiksplinternieuwe bruidsjurken aangeboden en je hoeft er niks voor te betalen. Het enige wat je moet doen is zorgen dat ze goed terechtkomen bij mensen die het echt nodig hebben.

Het overkwam de kringloopwinkel in Amerongen twee maanden geleden en zij gaan er inderdaad iets bijzonders mee doen. Vrijwillgers zijn namelijk al tijden in de weer om een modeshow te organiseren. Morgen is het zover en de de hoop is dat de jurken na de show de toonbank over vliegen.

"We hadden meteen het gevoel dat we een speciale doelgroep moesten benaderen om deze mensen gelukkig te kunnen maken met een mooie jurk. En dat voor een zeer zeer laag budget. Dat is eigenlijk de insteek", aldus Jacqueline Catsburg van de kringloopwinkel.

De kringloopwinkel is blij met de gulle gift.


In totaal gaat het dus om 61 jurken. Het zijn allemaal verschillende modellen en kleuren. Catsburg: "We hebben er zelfs een pak bij, een knalrode jurk, veel romantiek maar het zijn ook jurken in een strakkere stijl. Iedereen kan zeker slagen bij ons."

Tot de dag van vandaag is het onduidelijk wie de weldoener is die de jurken cadeau heeft gedaan. Maar hij had de medewerkers van de kringloopwinkel niet blijer kunnen maken.

"Voor heel veel mensen is het onmogelijk om een nieuwe jurk aan te schaffen. Wat wij hopen is dat we vrouwen gelukkig kunnen maken die zo graag een jurk op die ene speciale dag in hun leven willen dragen", aldus Catsburg.


Jacqueline van de kringloopwinkel heeft zin in de modeshows.


Om te zorgen dat de jurken goed terechtkomen, zijn verschillende instanties zoals de voedselbank, sociale dienst en vluchtelingenwerk op de hoogte gesteld van het trouwjurkenfestijn.

De show wordt morgen twee keer gehouden. De eerste om 14.30 uur en de tweede om 19.30 uur.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht