RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Maatregelen tegen 'sardientjesbussen': meer bussen naar de Uithof

UTRECHT - Vanaf het begin van het nieuwe schooljaar worden meer spitsbussen en een extra buslijn ingezet om de Uithof goed bereikbaar te houden. Dat is hard nodig, want momenteel zitten passagiers vaak als sardientjes tegen elkaar aan gedrukt. Bovendien blijft de reizigersstroom naar het Science Park groeien.†

De extra spitsbussen gaan vanaf 27 augustus rijden, maken de gemeente Utrecht en de provincie bekend. De lijnen 12 en 28 krijgen zes ritten per uur erbij. Naar schatting kunnen dagelijks vierduizend extra reizigers worden vervoerd.

EXTRA BUSLIJN

De nieuwe buslijn die in het leven is geroepen rijdt vanaf Veenendaal-De Klomp via Woudenberg naar de Uithof. Die lijn zou pas in december gaan rijden, maar dat is nu vervroegd. Reizigers vanuit de regio Veenendaal hoeven daardoor niet meer eerst naar Utrecht Centraal voordat ze op de Uithof kunnen komen.

De maatregelen zijn een gevolg van de vertraging die de Uithoflijn heeft opgelopen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de tram nu al moest rijden. Maar door problemen met de bouw wordt het op z'n vroegst de tweede helft van 2019.

"Met het Science Park zelf, bedrijven, onderwijsinstellingen en ziekenhuizen maken we ons zorgen over de bereikbaarheid", zegt provinciegedeputeerde Dennis Straat.

TRAM NAAR NIEUWEGEIN

Gedeputeerde Straat maakte nog meer vervoersnieuws bekend: namelijk dat tramhalte Merwestein in Nieuwegein wordt opgeheven. Te weinig mensen stappen daar in of uit.

Het verwijderen van de tramhalte levert een meevaller op van†een miljoen. Dat komt de provincie goed uit omdat de renovatie van de tramlijn miljoenen euro's duurder uitvalt dan gepland. Straat heeft bekendgemaakt dat het in totaal om 16 miljoen euro gaat, bovenop een begroot bedrag van 141 miljoen euro.

Daarvan worden de perrons verlaagd voor de nieuwe lagevloertrams die gaan rijden. De vernieuwde tramlijn wordt aangesloten op de Uithoflijn, waardoor een verbinding ontstaat tussen De Uithof in Utrecht naar IJsselstein.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht