RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Politie bevestigt: studente Laura door geweld overleden, man uit Nieuwegein opgepakt

1/2
UTRECHT/NIEUWEGEIN - De dode studente Lauradie vandaag werd aangetroffen in een huis in Utrecht is inderdaad door een misdrijf om het leven gekomen, bevestigt nu ook de politie. Ze was 24 jaar oud. Een 31-jarigeman uit Nieuwegein is aangehouden.

Agenten en rechercheurs zijn de hele dag druk geweest met sporenonderzoek in en om het studentenhuis aan de Bosboomstraat. Lange tijd wilde de politie niets kwijt over de identiteit van het slachtoffer, maar bronnen uit de buurt wisten snel te melden dat haar stalkende ex-vriend verantwoordelijk zou zijn.

Laura had zo'n twee weken geleden de relatie beindigd en sindsdien zou de man haar lastigvallen en bedreigen, vertelt buurman en snackbar-eigenaar Roy van Leeuwen. De politie is volgens hem al enkele keren langsgekomen. Roy herkende de auto die vanmiddag staande werd gehouden in Nieuwegein als de auto van de stalkende ex. De verdachte is aangehouden door agenten met kogelwerende vesten.

Voor het huis zijn inmiddels enkele bloemen neergelegd. Ook schrijven buren kaartjes die gericht zijn aan Laura en haar nabestaanden.

De politie is nog op zoek naar getuigen van het misdrijf. Mensen die iets hebben gezien rond de woning aan de Bosboomstraat kunnen contact opnemen met de recherche via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Verslaggever Mark van der Wel deed vanmiddag verslag, toen de identiteit van het slachtoffer nog niet bekend was.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -