Man met vuurwapen berooft jongeren in Soest

De buit werd teruggevonden aan de Bosstraat.
De buit werd teruggevonden aan de Bosstraat. © Keistadnieuws
SOEST - Drie jonge mannen zijn vannacht beroofd in Soest. Een man die volgens hen een vuurwapen bij zich had bedreigde het drietal op de Willaertstraat en nam hun waardevolle spullen mee.
Omdat een van de slachtoffers de locatie van zijn gestolen telefoon kon traceren zette de politie een helikopter in om de overvaller te vinden. De man is echter spoorloos verdwenen.
Wel werd dankzij de terugvind-functie van de telefoon meer van de buit teruggevonden. De dief had de gestolen waar verstopt aan de Bosstraat, kennelijk met de bedoeling die later op te halen.
Volgens de slachtoffers was de overvaller een blanke man met een grijs vest. De capuchon had hij over zijn hoofd getrokken en hij droeg een doek voor zijn mond, waardoor zijn gezicht niet goed te zien was. Hij sprak met een Oost-Europees accent, maar onduidelijk is of dat echt was, of dat hij dat probeerde te imiteren.
Na de beroving werd een ambulance naar de Willaertstraat gestuurd. Hoe het met de drie jongeren van 18 en 19 jaar gaat, is niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.