RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Ruzie binnen FNV over akkoord streekvervoer

PROVINCIE UTRECHT - Binnen vakbond FNV wordt ruzie gemaakt over het onderhandelingsresultaat voor de cao van hetstreekvervoer. Kaderleden zijn niet tevreden over hetresultaat dat de bonden anderhalve week geleden met de vervoerswerkgevers hebben bereikt.

Na een aantal stevige stakingen bij bus- en regionale treinvervoerders in het hele land, kwamen onderhandelaars van de vakbond met een akkoord, maar nu blijkt dat de leden van de FNV dat akkoord helemaal niets vinden.

FNV-kaderlid Henk Rozema: "Het enige verschil is dat er 0,02% loonstijging bij is gekomen en dat is praktisch niets. Aan de andere kant haalden ze een toezegging - een eindejaarsuitkering met 100 euro te verhogen - er weer vanaf."

Woordvoerder Ron Sinnige van FNV denkt wel dat een meerderheid van de leden zal instemmen met het akkoord. Volgens hem zijn de afspraken wel netjes en gaat het om een 'substantieel betere loondeal'. Ook zegt hij tevreden te zijn met de nieuwe afspraken over de plaspauzes.

Ook leden van vakbond CNV Vakmensen staan wel achter het akkoord. De bond verwacht dat een meerderheid van de leden zal instemmen.

Of de situatie bij FNV tot nieuwe stakingen leidt is nog niet bekend.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht