Bloemen voor vermoorde Laura: "Lief buurmeisje, het was nog niet je tijd"

© RTV Utrecht / Mark van der Wel
UTRECHT - Bij het Utrechtse studentenhuis waar Laura Korsman gisteren dood werd gevonden hebben buurtgenoten en andere belangstellenden bloemen, kaarsen en briefjes achtergelaten. Ze betuigen hun medeleven met de nabestaanden van de jonge vrouw, die volgens de politie door geweld om het leven is gekomen.
"Wij zijn enorm geschrokken van het bericht van ons buurmeisje", schrijven buurtgenoten die een boeket hebben neergelegd bij een perkje op het plein voor het huis. "Héél veel sterkte gewenst voor haar familie, vrienden en huisgenootjes." "Lieve Laura, in de bloei is je leven ontnomen. Rust zacht", schrijven anderen.
© RTV Utrecht / Mark van der Wel
"Lief buurmeisje, het was nog niet je tijd", staat op een briefje. "Jouw weg liep nog door. Opeens is je leven gestopt, tot stilstand gekomen door een ander mens. Hoe erg is dat! Wie een mens doodt, doodt een hele wereld. Veel sterkte voor al je nabestaanden."
Het lichaam van de 24-jarige verpleegkunde-studente uit Werkendam werd gisteren gevonden in haar huis aan de Bosboomstraat in Utrecht. In Nieuwegein werd later op de dag een 31-jarige man gearresteerd. Volgens mensen uit Laura's omgeving gaat om haar ex-vriend, die haar sinds de relatie twee weken geleden werd beëindigd regelmatig zou hebben lastig gevallen.
De politie heeft gisteren een onderzoek ingesteld in en rond het studentenhuis en gaat daar vandaag mee verder. Het huis is afgeschermd voor het publiek en werd vannacht door agenten bewaakt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.