Leden scootmobielclub Montfoort genieten van uitjes: "We worden binnengehaald als Sinterklaas"

© RTV Utrecht
MONTFOORT - Het is in Montfoort een bekend plaatje: elke woensdagmiddag razen zo'n vijftien ouderen over de paden en lanen. Ze zijn van de plaatselijke scootmobielclub.
De leden van de scootmobielclub in Montfoort gaan elke week samen op pad
"We kijken er eigenlijk al de hele week naar uit om weer te mogen rijden", zegt Willem de Vries. De 80-jarige De Vries is één van de vaste deelnemers. "Om half twee verzamelen we bij de achteruitgang van Antoniushof. En dan popelen we om te mogen vertrekken."
De 80-jarige Willem de Vries rijdt elke week mee
De 80-jarige Willem de Vries rijdt elke week mee © RTV Utrecht
Elke week rijdt de club een andere route. Ze bezoeken boerderijen, fruitbedrijven en ga zo maar door. "We weten nooit van te voren waar. En dan worden we binnengehaald alsof we Sinterklaas zijn. Koffie, thee, limonade, koek en ijsjes. Het is dikwijls te veel zelfs."
In al die jaren hebben we drie keer iemand uit de sloot moeten halen
Vrijwilliger Ton de Jong
De tocht wordt begeleid door vrijwilligers op de fiets. "In al die jaren is het drie keer gebeurd dat we iemand uit de sloot hebben moeten halen", zegt vrijwilliger Ton de Jong lachend. "Maar dat is goed afgelopen", benadrukt hij.
De vaste deelnemers beamen dat. Er wordt goed voor ze gezorgd. "Het is altijd prettig", zegt Joop Klaassen. Ook voor de 74-jarige Klaassen zijn de scootmobieltochtjes op woensdag vaste prik. "Je komt op plaatsen waar je anders niet komt."
En de scootmobielers mogen dan wel op leeftijd zijn, maar saai zijn de tochtjes absoluut niet, vindt De Vries. "Op twee wielen door de bocht. Hoppa!", zegt hij. "En dan moet je me in augustus zien. Dan heb ik een andere scootmobiel. Dat is helemaal te gek."
© RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.