Spectaculaire goudroof in Utrechtse binnenstad nog een mysterie

© Politie
UTRECHT - In ons opsporingsprogramma Bureau Hengeveld vraagt de politie opnieuw aandacht voor de goudroof in het inmiddels gesloten café Broers aan het Janskerkhof in Utrecht. 
Begin dit jaar kwam de zaak ook aan bod. Toen kwamen twee tips binnen, maar daarmee kon de politie de oplichter helaas nog niet vinden.

DE ZAAK

Een goudhandelaar had op 2 november rond 11.45 uur een afspraak in café Broers met een koper die zich voordeed als 'Benny'. De man bekeek vier goudstaven van elk 250 gram. Voordat hij een deal sluit wil hij het goud op echtheid controleren met een chemische vloeistof.

DIEFSTAL

'Benny' wilde de controle niet in het café doen en liep daarom naar de wc. De goudhandelaar vond dat prima, maar na drie minuten vertrouwde hij het niet meer en besloot hij te gaan kijken. 'Benny' was nergens meer te bekennen. Hij was er met het goud vandoor.
De wc van Broers was verbonden met de lobby van het naastgelegen NH-hotel. Op bewakingsbeeld is te zien dat 'Benny' via deze doorgang naar buiten is gelopen en rechtsaf is geslagen. Ondanks eerdere aandacht in Bureau Hengeveld.

SIGNALEMENT

Verdachte
- blanke huidskleur
- 40 - 50 jaar
- ongeveer 1.70m
- gezet postuur
- volle, bruine baard
- gedraaide snor
- zwarte hoed
- donker colbert
- gestreept overhemd, zalmroze stropdas
- mogelijk Duitstalig
'Benny' en de goudhandelaar spraken Duits met elkaar.
Herkent u de man, of is u iets opgevallen in de ochtend van 2 november in café Broers? Wacht dan niet langer, en help deze gouddief te pakken. Bel de tiplijn: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.
Bureau Hengeveld: Goudroof in café Broers

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.