"Utrechtse Laura Korsman was doodsbang voor ex-vriend, Nieuwegeiner Sam G."

© RTV Utrecht / Mark van der Wel
UTRECHT - Studente Laura Korsman, die gistermorgen in Utrecht om het leven werd gebracht, was doodsbang dat haar ex-vriend Sam G. haar iets zou aandoen. Dat melden meerdere bronnen aan RTV Utrecht. De 31-jarige man zou gistermorgen nog bij haar huis zijn geweest en inmiddels zijn aangehouden.
Het stel had al met al drie jaar lang een relatie. Ze leerden elkaar in het uitgaansleven van Utrecht kennen. De Nieuwegeiner draaide als DJ op feesten in de stad. Kortgeleden, na een vakantie, beëindigde Laura de relatie. Waarom is niet bekend.

BLAUWE PLEKKEN

Volgens kennissen van de studente verpleegkunde was haar ex-vriend naar de buitenwereld toe een hele lieve jongen. Toch zagen ze geregeld dat de 24-jarige Laura blauwe plekken op haar polsen had.
Buurman Roy van Leeuwen die naast de woning aan de Bosboomstraat een snackbar runt, zag onlangs dat ze vanwege een blauw oog met een zonnebril op liep. "Ze had duidelijk tikken gehad, maar zei er verder weinig over. Ik heb er verder ook niet uitgebreid naar gevraagd. Dat zijn mijn zaken niet. Ik had wel met dat meisje te doen."

ONVEILIG

Laura zou zich nadat ze een punt achter haar relatie had gezet zo onveilig hebben gevoeld dat ze de afgelopen weken 's avonds niet meer alleen de straat op durfde. Bronnen zeggen tegen RTV Utrecht dat huisgenoten of vrienden dan met haar mee gingen.
Een andere buurman vertelt dat de Nieuwegeiner pas geleden aanbelde met de smoes dat hij zijn sleutel was vergeten. De man vertrouwde het niet en stuurde hem weg.

POLITIE BIJ WONING

Volgens snackbareigenaar Van Leeuwen was de politie regelmatig bij de woning te vinden en zou haar ex recent op het achterbalkon zijn geklommen. Ook kwam hij bijna dagelijks wat bestellen in zijn zaak. "Hij kwam over als een normale jongen, heel beleefd ook. Hij vertelde dat zijn relatie over was en dat hij dat heel erg vond. Ik vond het opvallend dat hij hier zo vaak zat, dat gebeurde voorheen niet. Maar ik heb er verder niet bij nagedacht dat dit kon gebeuren."
De technische recherche was ook donderdag nog volop bezig met sporenonderzoek in de bovenwoning. De voordeur is door hekken aan het zicht onttrokken. Er liggen bloemen met kaartjes in een perkje tegenover het huis. Bekenden en buren hebben daar ook kaarsjes neergezet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.