Hogeschool Utrecht opent condoleanceregister en gedenkhoek

© RTV Utrecht / Mark van der Wel
UTRECHT - De dood van Laura Korsman is hard aangekomen bij het personeel en studenten op de Hogeschool Utrecht. Laura volgde er de opleiding HBO-Verpleegkunde. Een woordvoerder laat weten dat iedereen "diep geschokt is".
Op de school is een speciale gedenkhoek ingericht en ligt een condoleanceregister. "We zijn echt diep geraakt door alles wat er is gebeurd", zegt woordvoerder Seger Pijnenburg van de HU. "Als Hogeschool proberen we zo goed mogelijk ons personeel en onze studenten te helpen bij het verwerken van dit vreselijke nieuws. We zullen dit met elkaar moeten doen."
Inmiddels heeft de opleiding ook condoleances overgebracht naar de familie van Laura. Er is dezer dagen zeer nauw onderling contact.

UMC

Ook bij het UMC, waar Laura bezig was aan een stage, is geschokt gereageerd op de plotselinge dood van de studente. "Op haar afdeling heerst grote verslagenheid", aldus een woordvoerder.
"We bekijken nu of we zelf een condoleanceregister openen of dat onze mensen naar de Hogeschool gaan om daar steun bij elkaar te zoeken. Dat is bij ons aan de overkant van de straat."

WERKENDAM

Laura Korsman komt oorpronkelijk uit Werkendam en ook daar is de verslagenheid over haar dood groot. De zwemvereniging waar ze lid van was, heeft een in memoriam op de website geplaatst.
Buurtbewoners lieten bloemen achter bij het huis waar de studente gisteren dood werd gevonden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.