RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vandaag uitspraak in de zaak Savannah Dekker

AMERSFOORT - De rechter in Utrecht doet vandaag uitspraak in de zaak Savannah Dekker. Het Openbaar ministerie eist de maximale straf tegen de 17-jarige Angelo S. voor het doden van het 14-jarige meisje uit Bunschoten. Zijn advocaat vraagt vrijspraak.

Het Openbaar Ministerie eist twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs;†de zwaarste straf binnen het jeugdrecht. De officier van justitie concludeert dat er sprake is geweest van voorbedachte rade en acht daarmee moord bewezen.

Savannah raakte op 1 juni vorig jaar vermist nadat ze een afspraak had met de verdachte. Haar lichaam werd enkele dagen later gevonden in een sloot op een industrieterrein in Bunschoten. Het meisje had kort voor haar dood contact met Angelo S. via internet.†

De jongen, die altijd heeft ontkend dat hij iets met de zaak te maken heeft, werd de nacht na de vondst van het lichaam aangehouden. Ondanks (forensisch) recherchewerk en meerdere rechtbankzittingen is onduidelijk gebleven wat er precies is gebeurd met Savannah.

BEWIJS

Volgens het OM is er voldoende bewijs dat slachtoffer en verdachte op de bewuste dag samen waren, vlak bij de plek waar het lichaam is gevonden. Dat zou onder meer blijken uit chatgesprekken en†DNA-sporen op†een frisdrankblikje.†Ook is gefilmd dat S. kort na de ontmoeting op de fiets van Savannah reed ťn op de trappers van die fiets zijn modder- en watersporen aangetroffen die gelinkt kunnen worden aan de sloot waarin het slachtoffer gevonden is. S. heeft verklaard dat hij alleen in de buurt is geweest van de sloot, maar ontkent dat hij haar heeft gedood en in het water heeft achtergelaten.

VRIJSPRAAK

Fleur Zijderveld, de advocaat van Angelo S., vroeg in haar pleidooi om vrijspraak omdat er volgens haar onvoldoende onomstotelijk bewijs is dat haar cliŽnt Savannah heeft gedood. Ze stelt dat het OM weliswaar met verdachtmakingen is gekomen, maar dat acht ze te mager. Zijderveld wijst erop dat de doodsoorzaak van Savannah onduidelijk is en haar cliŽnt ontkent.

UITSPRAAK

De rechter doet om 10.00 uur uitspraak in de zaak.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht