Busuitval door gebrek aan chauffeurs; U-OV krijgt tik op de vingers

© u-ov.info
PROVINCIE UTRECHT - Bij vervoersbedrijf U-OV zijn vorige maand bussen uitgevallen door een tekort aan chauffeurs. Dat blijkt uit een antwoord van Gedeputeerde Staten op schriftelijke vragen van GroenLinks. Door krapte op de arbeidsmarkt blijkt het lastig nieuwe chauffeurs te vinden.
De problemen zijn volgens Qbuzz, dat in Utrecht rijdt onder de naam U-OV, ontstaan na het "opstarten van het zomerverlof". Om de zomerperiode te overbruggen wordt gebruik gemaakt van uitzendkrachten, maar door de krappe arbeidsmarkt is het lastig om extra chauffeurs te vinden.
Qbuzz zegt geen precieze cijfers te hebben, maar duidelijk is wel dat er ritten uitgevallen zijn. Het tekort aan chauffeurs zou inmiddels zijn opgelost.

GESPREK

Het provinciebestuur gaat daarom nu geen stappen ondernemen, maar gaat wel in gesprek "om herhaling te voorkomen". Ook is het volgens Gedeputeerde Staten kwalijk dat ze niet geïnformeerd door het vervoersbedrijf. "Wij zullen Qbuzz hierover aanspreken en aangeven dat wij in het vervolg in zulke gevallen tijdig op de hoogte gesteld willen worden."

ONDER DE MAAT

Gedeputeerde Staten geeft overigens ook aan dat de dienstverlening in algemene zin onder de maat is. "De cijfers wat betreft rituitval zijn niet op het niveau dat wij verwachten. We gaan daarom Qbuzz aanspreken op, en waar nodig meer gaan aansturen op, een hoog niveau van uitvoeringskwaliteit voor de reiziger."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.