Ex-vriend Laura Korsman is verdachte en zat vast voor stalking

© RTV Utrecht / Mark van der Wel
UTRECHT - De verdachte die gisteren werd aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de dood van de 24-jarige Laura Korsman, is de ex-vriend van het slachtoffer. Dat heeft de politie bevestigd. De 31-jarige man uit Nieuwegein heeft eerder deze maand vastgezeten op verdenking van het stalken van de Utrechtse studente.
Nadat Laura Korsman bij de politie meldde dat ze gestalkt werd, kreeg ze een alarmknop. Daarmee kon ze onmiddellijk de politie inschakelen als ze weer werd lastiggevallen. De ex-vriend heeft drie dagen vastgezeten en kreeg daarna een contact- en locatieverbod. Hij had in de stalkingzaak nog voor de rechter moeten komen.
De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben zich te melden via 0900-8844 of via een online tipformulier.

DOODSBANG

Kennissen en buren van Laura vertelden eerder vandaag aan RTV Utrecht dat de vrouw sinds de relatie uit was doodsbang was voor haar ex Sam G. Ze zou de afgelopen weken zo bang zijn geweest dat ze 's avonds niet meer alleen de straat op durfde.
Laura Korsman werd gisteren dood gevonden in het huis aan de Bosboomstraat dat ze deelde met andere studenten. Enkele uren later werd in Nieuwegein een verdachte aangehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.