Filmer Frans Hofmeester maakt film over Utrechtse familie in de jaren zestig

© HUA
UTRECHT - De Utrechtse filmmaker Frans Hofmeester maakte met oude filmfragmenten een film over de familie Blokker uit Zuilen. Het portret geeft volgens Het Utrechts Archief "een prachtig tijdsbeeld van de jaren zestig in Utrecht". De film is vanaf 17 juli te bekijken in archief.
Hofmeester, bekend van de timelapse-filmpjes van zijn kinderen Vince en Lotte, is door Het Utrechts Archief gevraagd om aan de slag te gaan met films uit hun collectie. Bij het struinen door de beelden stuitte hij op de films van de familie Blokker.

TWISTEN

In de film The Blokker Family - 'A day in the life' is het alledaagse leven van een familie in Zuilen te zien. Onder meer platen opzetten, twisten op een verjaardag, de nieuwe auto van de buren bewonderen, lekker zonnen in de tuin én de kenmerkende mode in de jaren zestig, komen aan bod in de film.
Filmen was vroeger een grote hobby van vader Albert Blokker. Jaarlijks maakte hij een compilatie van de belangrijkste gebeurtenissen in het gezin. Hofmeester vond deze beelden fascinerend omdat ze de nieuwsgierigheid naar het alledaagse prikkelen. "Opvallend is ook de variatie in shots, de close-ups en de kleine details. Fotografisch zijn de films stuk voor stuk heel sterk.", zegt hij.
De film van Frans Hofmeester is vanaf dinsdag 17 juli 10.00 uur te bekijken in de filmzaal van Het Utrechts Archief, als onderdeel van de expositie Utrecht op film.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.