Snelfietspad over Heuvelrug naar Wageningen

© Shirley de Jong, Flickr
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHTSE HEUVELRUG - De provincie wil een moderne snelfietsroute van Utrecht naar Wageningen aanleggen. De route van het zogeheten "Fietspad van de Toekomst" zou lopen van De Uithof, via de gehele N225 tot net over de Gelderse grens. Gemeente Utrechte Heuvelrug speelde al langer met het idee en een meerderheid van Provinciale Staten heeft er nu ook oren naar.
Partijen willen dat de route een proeftuin wordt voor de laatste ontwikkelingen voor de fiets. Zo moeten er bijvoorbeeld voldoende plekken komen om je elektrische tweewieler op te kunnen laden, maar zijn er ook plaatsen nodig om te kunnen schuilen voor de regen.

DUURZAME ROUTE

Daarnaast is het doel om de universiteiten van Wageningen en Utrecht met elkaar te verbinden. Onderweg komt de fietser langs allerlei instellingen die zich bezighouden met duurzaamheid en mobiliteit, zoals het Wereld Natuurfonds, de bank Triodos, ProRail en de Nederlandse Spoorwegen.
Het is de bedoeling dat deze bedrijven initiatieven aanleveren voor het Fietspad van de Toekomst. Ook van omwonenden zijn suggesties meer dan welkom. Gedeputeerde Straat heeft aangegeven enthousiast te zijn voor het plan en gaat er mee aan de slag.
MOBILITEITSPLAN 2019-2023
In een debat van Provinciale Staten over het nieuwe Mobiliteitsplan 2019-2023 is meer aandacht voor de fiets gevraagd. Veel partijen vinden dat de tweewieler een belangrijke rol speelt in een oplossing voor de grote verkeersdrukte in de provincie.
De gedeputeerde gaf aan een middenweg te zoeken om alle verkeersdeelnemers tevreden te houden. Zo wordt in het plan ook gesproken over auto en OV en hoe deze verkeersstromen in de toekomst duurzamer door de provincie moeten rijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.