Extra onderzoek naar moordwapen Koen Everink

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Het gerechtshof in Arnhem staat toe dat er onderzoek wordt gedaan naar sporen op het moordwapen in de zaak Everink. Dat heeft het hof zojuist bekendgemaakt. De overige 19 onderzoekswensen van de advocaat van Mark de J. zijn afgewezen. De voormalig tenniscoach blijft vasthouden aan zijn onschuld.
Mark de J. is schuldig bevonden aan de moord op de Bilthovense zakenman Koen Everink door de rechtbank in Utrecht. Hij heeft hiervoor 18 jaar cel gekregen en is tegen die uitspraak in beroep gegaan.
Everink werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door tientallen messteken om het leven gekomen. Dat gebeurde terwijl zijn jonge dochtertje boven lag te slapen. Zij was degene die 's ochtends haar vader vond.

EXTRA ONDERZOEK

De advocaat van Mark de J., Pieter Hoogendam, wil extra onderzoek naar sporen op de kleding en de auto van De J. en ook op de handdoek die naast het slachtoffer is gevonden. Ook een vetachtige substantie op het mes dat naast het lichaam lag wil hij verder onderzocht hebben. Dat laatste is nu gelukt. Hoogendam hoopt met het onderzoek aan te tonen dat anderen betrokken zijn bij de moord op Everink. De rechter heeft alle andere wensen afgewezen, omdat er al voldoende onderzoek is gedaan.

CIVIELE PROCEDURE

Hoogendam heeft tijdens de rechtszaak in Utrecht ook voor dergelijk onderzoek gepleit, maar dat is steeds afgewezen door de rechters. Vervolgens heeft hij de Staat voor de civiele rechter gedaagd, om het genetisch materiaal in handen te krijgen en zelf onderzoek te laten doen. Deze zaak loopt nog in hoger beroep.

ONTVOERING

Mark de J. zegt dat hij op de avond van de moord is ontvoerd door meerdere mannen. Hij was bij zijn vriend Koen op bezoek. Ze keken sport en hebben samen gegeten. Na dat bezoek zegt Mark de J. ontvoerd te zijn. De advocaat-generaal geloofde tijdens de eerste zitting van het hoger beroep niets van dit verhaal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.