Wout uit Zegveld bouwde eigenhandig een marineboot na: "Ik ben hartstikke trots"

© RTV Utrecht
ZEGVELD - De één houdt van voetballen, de ander spaart kurken. Maar Wout Verweij uit Zegveld bouwde als hobby een boot. In zijn vrije tijd maakte hij eigenhandig een sleepboot van de marine na en daar vaart hij nu mee over de plassen. "Ik ben hartstikke trots", zegt hij.
Wout Verweij bouwde in zijn vrije tijd een sleepboot van de marine na
Wout bouwde de boot van onderdelen die hij her en der op de kop tikte. "Het zijn eigenlijk allemaal restanten en dingen die ik tegengekomen ben. En daar maak ik dan wat van."
Met een klein budget wist hij zo zijn eigen droomboot te creëren. En dat levert veel positieve reacties op. "Ik heb soms meer bekijks dan iemand met een boot van een ton", zegt hij met een lach.

MACHINEGEWEER

De boot lijkt tot in de kleinste details op een echte marineboot. Ook het machinegeweer op het achterdek. En daar was de politie iets minder blij mee. Wout hoorde tot zijn schrik dat hij het geweer moest vernietigen. "Ik vond het zo mooi omdat het bij deze boot past, omdat het een kopie is van een militaire boot."
"Ik keek natuurlijk heel erg zielig en vroeg of ik er niet wat aan kon aanpassen", zegt Wout. En dat bleek mogelijk. Hij heeft nu een knoop erin gelast. "Zodat ze kunnen zien dat het ding nooit kan schieten. Ik hoop dat ik het tot in de lengte van dagen zo mag blijven doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.