Utrechtse wegenwacht deelt bloemetjes uit aan pechvogels

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
PROVINCIE UTRECHT - Wie vandaag in de regio Utrecht met pech langs de kant van de weg staat, krijgt niet alleen technische assistentie van de ANWB, maar ook een bloemetje. Het is een actie speciaal ter ere van vrijdag de 13e.
De wegenwachten zijn uitgerust met in totaal honderd chrysantenboeketten voor pechvogels. De bloemenactie is een initiatief van de chrysantentelers. "Chrysanten geven geluk en voorspoed, dus die gaan we uitdelen vandaag", zegt Mike Hardeveld van de ANWB.
Hardeveld is één van de vele wegenwachten die vanmorgen in alle vroegte al op pad was om pechvogels te helpen. Het is voor hem een drukke tijd, nu de vakantie op het punt van beginnen staat. Want de komende tijd zullen weer veel mensen met de auto richting bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje vertrekken. En dan hebben ze nog wel eens de ANWB nodig.

VOORZORGSMAATREGELEN

"Dan staan ze toch soms met de verlichting aan de auto vol te laden en raakt de accu leeg", zegt Hardeveld. "Of de bandenspanning is verkeerd. Dan hebben ze de auto volgeladen en rijden ze met te lage bandenspanning. Dan worden de banden te heet en gaan ze stuk." 
Hij adviseert mensen daarom om altijd wat voorzorgsmaatregelen te treffen. Naast de bandenspanning controleren, gaat het bijvoorbeeld ook om de koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof. "En neem wat te drinken en een dekentje mee", zegt Hardeveld.
Verslaggever Robert Jan Booij ging vanmorgen op pad met de ANWB
08.40 uur: Verslaggever Robert Jan Booij op pad met de ANWB

VAKANTIEDRUKTE

De start van de schoolvakanties in de regio midden zal vanmiddag gepaard gaan met de nodige files, verwacht de ANWB. Met name rond Utrecht en Arnhem wordt drukte verwacht.
Daarnaast veroorzaken concerten en festivals waarschijnlijk extra drukte. Zo is in de Achterhoek de Zwarte Cross en in Rotterdam is dit weekend North Sea Jazz.
Utrechtse wegenwacht deelt bloemetjes uit aan pechvogels

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.