Buitenboordmotoren van zorgboerderij Wilnis gejat: "Ik ben er goed ziek van"

Bertus Ruitenbeek is er kapot van. "Ik stond gewoon te shaken van boosheid"
Bertus Ruitenbeek is er kapot van. "Ik stond gewoon te shaken van boosheid" © PetersHotnews.nl
WILNIS - Vrijdag de dertiende had voor zorgboerderij Amstelkade in Wilnis niet ongelukkiger kunnen beginnen dan vandaag. Op het terrein zijn vannacht twee buitenboordmotoren gestolen. "Ik stond gewoon te shaken van boosheid."
De diefstal werd opgemerkt door een collega van beheerder Bertus Ruitenbeek. "Hij kwam aan en die zei tegen mij: wat liggen die bootjes raar op het water! Dus toen liep ik naar de steiger en toen zag ik dat beide motoren er vanaf gepikt zijn."
Ruitenbeek is er kapot van. "Die bootjes dreven maar wat op het water. Het is zo'n triest gezicht, vooral omdat het de bootjes zijn van de jongens die op de kinderboerderij komen."

PAS AANGESCHAFT

Extra zuur is dat een van de motoren pas gisteren werd aangeschaft. "Gisteren rond 17.00 uur heb ik hem opgehaald en daarna op de boot gemonteerd. Ik heb er vijf minuten mee gevaren, dus ik ben er goed ziek van", verzucht hij. "Ze hebben niet alleen van de boerderij gepikt, maar ook van de jongens die hier komen."
De diefstal is het gesprek van de dag op de boerderij. "Dit moet een veilige omgeving zijn waar je met plezier naartoe gaat, maar als er dan een dief op je terrein komt, dan hakt dat er in."

AANGIFTE

De twee motoren hebben een geschatte waarde van 3500 euro. De zorgboerderij heeft inmiddels aangifte gedaan. Enige hoop dat de gestolen motoren terugkomen, is er niet. De verzekering keert namelijk ook niet uit, want in de kleine lettertjes staat dat de boten tussen zonsondergang en zonsopkomst niet zijn verzekerd.
"Ik ben nog wel bij de zaak geweest waar ik een van de motoren heb gekocht. Die vinden het zó sneu dat ze nu kijken of ze toevallig nog een motortje tegenkomen dat ze ons kunnen schenken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.