Advocaat zaak-Savannah: 'Hoop dat Angelo S. stabiele deelnemer samenleving wordt'

© ANP
AMERSFOORT - Twee jaar gevangenis straf en jeugd-tbs, dat is het vonnis van de rechtbank voor de doodslag op Savannah Dekker. Het is een uitspraak die Angelo S. (17) al uitvoerig met zijn advocaat heeft besproken. "Hij kan over tien maanden aan zijn behandeling starten en daar is het ons om te doen", zegt zijn advocaat Fleur Zijderveld.
De rechtbank vindt de problematiek die door deskundigen is vastgesteld bij S. zeer zorgelijk. Hij heeft een ontwikkelingsachterstand, is verwaarloosd in zijn jeugd, heeft problemen met zijn ouders en narcistische trekjes. Hij is snel gekwetst en kan dan agressief reageren.
Uit het vonnis van de rechter blijkt dat S. verliefd was op Savannah, maar ze had ook contact met een andere jongen.
Angelo S. wil de tbs-behandeling graag, zegt advocaat Zijderveld. "Voor mijn cliënt wil ik het liefst dat hij een stabiele volwaardige deelnemer gaat worden van onze samenleving zodra hij volwassen is. En daar heeft hij deze steun en begeleiding voor nodig die hij nu gaat krijgen."
De advocaat van Angelo S. snapt de straf die door rechter is opgelegd al twijfelt ze nog steeds over de doodslag waar hij ook voor is berecht, Zijderveld: "Het is onduidelijk wat er nou precies is gebeurd. En daarom heb ik wel moeite met de rechtbank omdat die zich nu de vrijheid geeft om leegtes op te gaan vullen. Dat is eigenlijk niet iets dat past binnen het strafrecht."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.