Dansschool uit Woerden scoort miljard views op YouTube

© Saskia's Dansschool
WOERDEN/HARMELEN - Het YouTube-kanaal van Saskia's Dansschool in Woerden en Harmelen staat sinds deze week op liefst een miljard views.
De dansschool staat momenteel in de top 10 van grootste YouTube-kanalen in Nederland. Met ruim 3,7 miljoen leden, honderdvijftigduizend nieuwe leden per maand en ruim anderhalf miljoen views per dag is het veruit het grootste dansvideokanaal van Nederland en de grootste YouTube-dansschool voor kinderen ter wereld.
"We hadden vantevoren nooit kunnen voorspellen dat het zo'n succes zou zijn", aldus Saskia van Dijk. "Ik denk dat het komt omdat onze filmpjes nogal laagdrempelig zijn. Het is voor bijna iedereen te volgen, ook mensen die niet op dansen zitten. En ze kijken niet alleen, maar kunnen ook meedansen."
"In eerste instantie was het de bedoeling om een beetje te laten zien wat we doen op de dansschool, in onze sportschool. Dat filmpje ging erg lopen, dus hebben we nog wat filmpjes geupload. Op een gegeven moment zie je dat mensen vanuit de hele wereld mee gaan doen, dat is natuurlijk superleuk."
Inmiddels komen dagelijks talloze reacties binnen. "We krijgen filmpjes toegestuurd via Facebook, Instagram of de mail, van mensen die onze dansjes aan het doen zijn. Bijvoorbeeld op scholen of op bruiloften, je kunt het zo gek niet verzinnen."
De volgende doelstelling van de succesvolle school is 10 miljoen abonnees, aldus Van Dijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.