Aannemer aan de slag in het huis van Utrecht

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Deze week begint de grote opknapbeurt van het oude stadhuis in Utrecht. Volgens de projectleider krijgt het pand op alle fronten een opwaardering.
Die opknapbeurt was wel nodig ook, want het oude gebouw tocht aan alle kanten. ''We moesten toch groot onderhoud doen, dus toen hebben we gezegd: laten we dat koppelen aan een opwaardering. We gaan het gebouw energiezuiniger maken en ook het interieur gaat veranderen'', vertelt projectleider Simon Baars.
Het stadhuis wordt ''helemaal 2018 plus'', aldus Baars. "De verlichting wordt verbeterd, dat wordt allemaal led, de audiovisuele installaties worden opgeknapt zodat er beter vergaderd kan worden. Het moet een omgeving worden waar het goed toeven is en goed werken.''
En het is daarbij wel de bedoeling dat Utrechters hun vertrouwde stadhuis blijven herkennen. ''De kunst van renoveren van een rijksmonument is dat je er aan de buitenkant zo min mogelijk van ziet als je klaar bent.'' Maar van binnen gaat er van alles veranderen. ''De centrale hal wordt opgeknapt, de trouwzalen en de raadszaal. Het wordt echt een plek van ontmoeting en samenzijn, het huis van de stad.''
Het is de bedoeling dat de opknapbeurt op 1 april volgend jaar af is. Tot die tijd is het stadhuis dicht. Voor wie in die periode trouwplannen heeft: de gemeente heeft tientallen alternatieve locaties in Utrecht aangewezen voor huwelijken.
Aannemer aan de slag in het huis van Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.