RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tour de Schalkwijk: het zindert en het bruist

1/3
SCHALKWIJK - "Wat is er hier aan de hand? Ik zie allemaaldoeken hangen langs de weg enpubliek...De Tour de Schalkwijk? Nooit van gehoord, echt niet...", aldus een toevallige passant op een racefietsvanmorgen op Radio M Utrecht.

"Onbegrijpelijk",vindt organisatorTon van Rooijen. Hoe kan iemand ht wielerevenement voor kinderen niet kennen? "Het is hier in de omgeving echt een begrip. Wieeven blijft hangen bij de wedstrijd, gaat niet meer weg."

EEN BEGRIP
De Tour de Schalkwijkbestaat al decennia. De etappewedstrijd bracht bracht toppers voort als Jan Willem van Schip. Inde omgevingvanhet Houtense dorp wordt tijdenshet evenement een week langgestreden door wielrenners van 8 tot 12 jaar. Er zijn dit jaar meer dan honderd deelnemers. "Alles ligt hier even stil nu", zegt een inwoner.

Het hele dorp kent hem nu"
Moeder van Tour de Schalkwijk-winnaar 2017.

HOE HET BEGON
Het idee voor de etappewedstrijd ontstond in de jaren zeventig."Met wat jongens die in de wijk wildenracen. Het begon met een rondjeen inmiddels organiseren we de 49ste editie", vertelt Van Rooijen.

Het zindert en het bruist in Schalkwijk tijdens het evenement. De jonge renners kunnen zichecht even inTour de France wanen. De klassementsleider draagt zelfseen gele trui.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -