Twee ton voor aanpassen nieuwe kruising Vondellaan

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - De nieuwe kruising op de Vondellaan met de busbaan in de Utrechtse Dichterswijk wordt voor 200.000 euro aangepast. De gemeente maakt een afslag zodat bussen nu ook vanuit Kanaleneiland de busbaan op kunnen rijden.
De Dichtersbaan werd twee jaar geleden aangelegd. Dat kostte toen 11 miljoen euro. De gemeente legde destijds de afslag vanuit Kanaleneiland bewust niet aan. Bewoners van Raadwijk maakten bezwaar tegen de busbaan, en om hen tegemoet te komen werd het aantal bussen dat over baan zou gaan rijden beperkt. Door de afslag niet aan te leggen, werd dat gegarandeerd.
De afslag die nu wordt aangelegd, is tijdelijk. In de twee ton die voor het project zijn uitgetrokken, zitten ook de kosten om de afslag weer op te heffen. De afslag is nodig omdat de Croeselaan de komende twaalf maanden ingrijpend op de schop gaat, er moet een transportleiding voor de stadsverwarming worden aangelegd. Ook wordt de Van Zijstweg omgebouwd tot busbaan. Deze werkzaamheden maken het noodzakelijk dat de bussen in het gebied anders gaan rijden.
Bewoners van Raadwijk laten vandaag aan RTV Utrecht weten nauwelijks last te hebben van de bussen op de busbaan. Op de Raadwijk zijn een tiental woningen, enkele van de bewoners wisten zelfs niet dat er bezwaar was in de wijk tegen de busbaan, zij wonen er sinds kort. De werkzaamheden rond de tijdelijke afslag zijn vanochtend begonnen. Volgend jaar zomer moet alles weer bij het oude zijn.
De nieuwe kruising op de Vondellaan met de busbaan in de Utrechtse Dichterswijk wordt voor 200.000 euro aangepast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.