Volksdansgroep Spakenburg mag vaker optreden op Spakenburgse Dagen

De vrouwen treden op in klederdracht. Deze vrouw zit niet in de groep. Archieffoto.
De vrouwen treden op in klederdracht. Deze vrouw zit niet in de groep. Archieffoto. © RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Goed nieuws voor Volksdansgroep Spakenburg: de groep mag vier keer optreden op de Spakenburgse Dagen. De dansers waren eerder helemaal van slag toen de organisatie van het evenement het aantal optredens terugschroefde van zes naar één. De shows zouden niet meer passen bij wat het publiek wil.
Op social media was veel verzet tegen het besluit van Dynamisch Spakenburg, de organisatie van de Spakenburgse Dagen. Ook de organisatie liet weten geschrokken te zijn. Uiteindelijk werd besloten dat de vrouwen vier in plaats van zes keer mochten optreden.
Het nieuws van de vier optredens op de Spakenburgse Dagen zorgde ook weer voor de nodige opwinding bij de dansgroep. Sommige leden hadden namelijk al andere plannen gemaakt en konden niet meer. Uiteindelijk kwam de groep één danser te kort. Volksdansgroep-lid Hanny Tóth: "Dus toen hebben we één dame bereid gevonden om heel snel wat dansen te leren zodat we toch met z'n achten zijn. En nu kunnen we het volledige programma brengen."
De vrouwen zijn te zien op 18 en 25 juli. De shows van een half uur zijn om 12.30 en 15.45 uur. De eerste show is Nederlands. De tweede is internationaal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.