Celstraf voor verkrachtende masseur uit Utrecht

© Pixabay
UTRECHT - Een 37-jarige Utrechtse masseur moet de cel in voor verkrachting en aanranding van zijn cliënten. De rechtbank heeft hem vandaag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 23 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.
De man volgde een opleiding tot masseur en bood daarom bij verschillende mensen zijn diensten aan. Tijdens die sessies heeft hij één vrouw verkracht door met zijn vinger bij haar binnen te dringen. Ook betastte hij haar met zijn tong. Daarnaast is nog één slachtoffer aangerand.
Volgens de rechter is bewezen dat de man tijdens de massages van drie vrouwen opnames heeft gemaakt. De afbeeldingen en videos daarvan zijn in de woning van de Utrechter teruggevonden.

UITSPRAAK

De rechtbank spreekt van 'onverhoeds en grensoverschrijdend seksueel handelen' en acht een lange onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats. Tijdens de proeftijd mag de man niet werken als personal trainer of masseur. Bovendien moet hij zich melden bij de reclassering.
Het Openbaar Ministerie had 30 maanden cel geëist, waarvan 10 voorwaardelijk. De straf valt lager uit, omdat volgens de rechter voor twee aangiftes van andere slachtoffers onvoldoende bewijs is.

VOORGESCHIEDENIS

De verdachte gaf eerder les op sportschool HRNSTR33 in Utrecht. Daar werd hij ontslagen na een incident bij een pilates-les. In 2012 werd de man ook verdacht van het heimelijk filmen van mensen. Hij kreeg hier destijds een schriftelijke waarschuwing voor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.