Zomertour: de eerste dag van het EK beachvolleybal

© RTV Utrecht / Vera Vrijmoeth
UTRECHT - De Neude is onherkenbaar. Vanmiddag werd daar de aftrap, of beter afslag, van het EK beachvolleybal gegeven. De hele week is het plein het volleybalhart van Utrecht.
Utrecht is een van de vier speelsteden waar teams uit heel Europa gaan strijden om de titel. Tweeduizend toeschouwers kunnen de wedstrijden zien vanaf de tijdelijke tribunes.

MOOIE PLEK

Voor de Tsjech Ondrej Perusic was het een speciale dag. Hij maakte vandaag zijn EK-debuut. "Voor mij is het erg belangrijk. Het is een van de grootste toernooien van het seizoen." Ook de locatie midden in de stad valt in de smaak. "Het is zeker een mooie plek voor een toernooi en voor een bezoek. Ik houd ook heel erg van geschiedenis, dus ik wil hier zeker nog tijd doorbrengen om de stad te ontdekken en om een aantal van de historische gebouwen te zien."
Het Europees Kampioenschap is nog tot en met zaterdag op de Neude.
Eerste dag EK Beachvolleybal in Utrecht

ZOMERTOUR

Voor het tv-programma Zomertour nam presentator Marco Geijtenbeek de kijker mee op plekken die vanaf de tribune niet te zien zijn. Zo kwam hij terecht in het zenuwcentrum van het EK, waar de vrijwilligers en organisatoren zich voorbereiden op het toernooi. Ook reikt hij voor het eerst de officiële RTV Utrecht-beker uit tijdens de quiz.
De komende zeven weken is het programma Zomertour op televisie te zien. Zo is Marco morgen op de zwemvierdaagse in Harmelen. Heeft u nog leuke tips? Mail naar zomertour@rtvutrecht.nl.
De ZomerTour was ook op het EK.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.