Inspectie grijpt in bij kinderopvang Jolie in Utrecht

© ANP
UTRECHT - Kinderdagverblijf Jolie in de Utrechtse wijk Lunetten heeft jarenlang wettelijke voorschriften aan de laars gelapt. Dat zegt de gemeente Utrecht op basis van rapporten van de Inspectie Kinderopvang.
In de rapporten staat onder meer dat medewerkers ongevallen en vermoedens van kindermishandeling niet mochten delen met ouders of overheidsinstanties. Ook waren er te veel kinderen in de groepen ingedeeld. Toen de inspectie daar toch meldingen over kreeg werd het toezicht verscherpt. Volgens de gemeente zijn er boetes opgelegd.

SLAGROOM

De opvang kreeg onlangs veel kritiek te verduren, nadat een medewerker op een feestje in het pand slagroom likte van het lijf van een stripper. Daarna stapte de manager op wegens gezondheidsklachten.
Jolie functioneert onvoldoende op belangrijke zaken als veiligheid, pedagogisch beleid, groepsomvang en management, laat wethouder Victor Everhardt aan de gemeenteraad weten. Volgens de gemeente heeft een interim-manager maatregelen genomen en wordt er gewerkt aan een verbeterplan.

GESLOTEN

Als de verbeteringen eind deze maand onvoldoende blijken, wordt Jolie gesloten. Medewerkers en ouders zijn gisteravond ingelicht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.