Familie van Anne hoopt punt te kunnen zetten achter strafzaak

Anne Faber.
Anne Faber. © Het Huis Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Geen enkel vonnis doet recht aan het leed van de nabestaanden van Anne Faber. Dat zei Ruth Jager, de advocaat van de familie nadat de rechter zijn oordeel had uitgesproken.
"Ze krijgen Anne nooit meer terug, dus van tevreden kan je eigenlijk niet spreken. Maar binnen de marge zijn ze dat wel."
Michael P. werd dinsdag veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het doden, verkrachten en ontvoeren van de 25-jarige Utrechtse.
De familie hoopt nu een punt te kunnen zetten achter de strafzaak. "Ze hopen echt dat P. niet in hoger beroep gaat, ze willen het boek sluiten", aldus Jager.

VRIEND

"De maatschappij dient zo lang mogelijk beschermd te worden tegen de dader en daar lijkt de opgelegde straf in te voorzien", laat advocaat Sébas Diekstra namens de vriend van Faber weten.
Toch laat ook de vriend, die verder anoniem wil blijven, via zijn advocaat weten dat geen enkele straf recht doet aan zijn diepe verdriet en intense gemis. "De gebeurtenissen hebben een diep trauma bij hem veroorzaakt."
Interview met advocaat van de familie Faber

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.