Advocaten Michael P. beraden zich op hoger beroep

© Felix Guérain
PROVINCIE UTRECHT - De advocaten van Michael P. hebben gereageerd op het vonnis in de zaak-Anne Faber. Hun 28-jarige cliënt werd vanmorgen veroordeeld tot 28 jaar cel en tbs met dwangverpleging. De raadsmannen overleggen met P. of er een hoger beroep wordt ingesteld.
"Op een aantal essentiële onderdelen is het verweer van de verdediging niet gevolgd", stellen Niels Dorrestein en Sander de Korte. De rechtbank verwierp bijvoorbeeld het pleidooi dat de straf van P. gematigd moest worden omdat hij bij zijn arrestatie door de politie zou zijn mishandeld.
De rechtbank heeft daarover gezegd dat dat een "vormverzuim" is, waaraan geen consequenties hoeven te worden verbonden. De gang van zaken heeft niet geleid tot een oneerlijk proces en is uitvoerig onderzocht door de rijksrecherche en het Openbaar Ministerie, aldus de rechtbank.
De advocaten concluderen verder dat de rechtbank bij de beoordeling van de toerekenbaarheid van hun cliënt is uitgegaan van een meer planmatige variant, terwijl de raadsmannen juist hebben aangevoerd dat zijn persoonlijkheidsstoornis en de gebrekkige ontwikkeling van de geestesvermogens een meer voorname rol hebben gespeeld bij het plegen van de feiten. Ook stellen Dorrestein en De Kort vast dat de straf vele malen hoger is dan in soortgelijke zaken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.