Utrecht houdt geluidsoverlast Schiphol in de gaten

© KLM
UTRECHT - Is de toegenomen geluidsoverlast in Vleuten en De Meern tijdelijk of niet? In 2017 stonden Vleuten en De Meern in de top-25 van klachtenlocaties. Hoewel De Meern intussen gezakt is naar plaats 24 en Vleuten helemaal uit de lijst is verdwenen schrijft wethouder Victor Everhardt aan de gemeenteraad dat hij toch uitzoekt of de geluidsoverlast aanhoudt.
Dat er in 2017 een piek was in het aantal klachten over geluidsoverlast komt waarschijnlijk door onderhoud aan de landingsbanen op Schiphol. Door dat onderhoud maakten vliegtuigen vaker gebruik van een andere aanvliegroute naar over Vleuten en de Meern. Dat onderhoud is nu afgerond en het aantal klachten is afgenomen.
Er is nog een verklaring voor het dalende aantal klachten: door minder noordwestenwind zijn de landingsroutes over Vleuten en De Meern minder vaak gebruikt. De gemeente wacht nu de jaarrapportage van Schiphol af om conclusies te trekken. Dan beslist Utrecht ook of ze zich aansluit bij de campagne "Geef stilte een stem".

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.