RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Basisschool De Klimroos weigert ambtenaren toegang

UTRECHT - Wethouder Anke Klein van onderwijs houdt vast aan haar plan om de nieuwe islamitische basisschool Al Arqam te huisvesten in het gebouw van de Openbare Basisschool De Klimroos in Leidsche Rijn. Dat blijkt uit een brief die ze aan de raad gestuurd heeft.

Bij die brief zit ook een tijdlijn van de gebeurtenissen. Daaruit blijkt dat de sfeer tussen de gemeente en de school grimmig is. Ambtenaren van de gemeente zijn door De Klimroos de toegang tot het gebouw ontzegd. Die ambtenaren wilden een schouw uitvoeren, ter voorbereiding op de inhuizing van de islamitische school.

Al Arqam wil in het nieuwe schooljaar beginnen. Zowel het rijk als de gemeente hebben hun goedkeuring gegeven aan de nieuwe basisschool. De gemeente is in dat geval verplicht om voor huisvesting te zorgen. Het plan is om Al Arqam tijdelijk te huisvesten in een zevental leegstaande lokalen van De Klimroos. In een later stadium moet dan permanente huisvesting geregeld worden.

BEZWAAR
De Klimroos heeft daar bezwaar tegen, ze vinden dat het gebouw zich niet leent voor inwoning. Er is maar één centrale ingang en één centraal trappenhuis. Bovendien is de relatief kleine bovenverdieping praktisch niet deelbaar, volgens de school. Het schoolbestuur ontkent dat men bang is leerlingen te verliezen aan de nieuwe school. Overigens is het nog niet duidelijk hoeveel leerlingen Al Aqram zich in het nieuwe schooljaar zullen inschrijven.

Alternatieve locaties zijn volgens de wethouder niet beschikbaar. Zo is er wel een leegstaand schoolpand in de buurt. Het gebouw was vroeger van de De Drie Koningenschool, maar het pand aan de Ten Veldestraat zou eerst grondig verbouwd moeten worden. Daarnaast ligt dat gebouw feitelijk in een andere wijk, het gebouw staat in De Meern en formeel is dat wat anders dan Leidsche Rijn. Ook andere plekken lijken ongeschikt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -