Zuzu blijft voorlopig in Nederland

© Patrick Siemons
AMERSFOORT - De 6-jarige Zuzu uit Amersfoort mag de procedure over het uitstel van zijn vertrek in Nederland afwachten. Dat heeft de vreemdelingenrechter beslist. Zuzu en zijn moeder hebben geen verblijfsvergunning en moeten van de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Mark Harbers het land verlaten.
De medische situatie van Zuzu is de reden dat hij voorlopig in Nederland mag blijven. Zuzu heeft het syndroom van Down. Volgens de staatssecretaris zorgt het terugsturen van Zuzu niet voor een medische noodsituatie, omdat zijn ouders voor hem kunnen zorgen. Volgens de rechter is echter onvoldoende duidelijk gemaakt hoe de ouders die benodigde begeleiding kunnen bieden.
In zijn oordeel heeft de vreemdelingenrechter ook meegewogen dat Zuzu bij een eerder verhuizing wel een terugval kreeg. Het gezin werd toen van Den Helder naar Amersfoort overgeplaatst waardoor de gespecialiseerde begeleiding tijdelijk wegviel. De staatssecretaris moet nu opnieuw een beslissing nemen over de situatie van Zuzu.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.