RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdachten Utrechtse schoonmoedermoord langer vast

UTRECHT - Het voorarrest van twee verdachten in de Utrechtse (schoon)moedermoord is verlengd. Dat is vandaag besloten tijdens de proforma-zitting.

Het tweetal zat al een half jaar vast voor de gewelddadige dood van hun 58-jarige (schoon)moeder Soraya in de wijk Overvecht. Het gaat om een dochter en een schoonzoon. Het wachten is nog op een rapportage van het Pieter Baan Centrum.

Eerder zaten een andere dochter en een schoonzoon vast. Dat stel mag het proces thuis afwachten, omdat ze zich meewerkend hebben opgesteld.

Moeder Soraya werd eind oktober dood gevonden. Ze lag bont en blauw levenloos in bed. Haar neus, ribben en strottenhoofd waren gebroken. Op haar hals, nek en romp waren tekenen van verstikking. De twee dochters en hun partners waren verdwenen.

De verdachten meldden zich later pas afzonderlijk bij de politie, waarop ze werden aangehouden. Het Openbaar Ministerie neemt het hen zeer kwalijk dat ze Soraya hebben achtergelaten. De verdachten hebben allemaal toegegeven dat ze hun (schoon)moeder hebben geslagen en geschopt, maar geen van hen zegt fataal geweld te hebben gebruikt.

De arrestatie zou voor enkele verdachten hebben gevoeld als een verlossing. In de gevangenis is het volgens hen veiliger dan de afgelopen jaren in het 'horrorhuishouden' in Overvecht. In de cel konden ze naar eigen zeggen eindelijk weer tot rust komen in een niet-toxische omgeving.

Voor 11 september staat een nieuwe proforma-zitting gepland.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -